Danas je u Čačku održano SENIORSKO PRVENSTVO SRBIJE na kojem su naš klub predstavljali Aleksandar Boškov i Dunja Stupar.

Na ovom takmičenju Aleksandar Boškov je napravio veliki uspeh osvojivši srebrnu medalju. Ovo je za mladog Boškova bilo već treće seniorsko prvenstvo Srbije, a prvi put se sa svojih 18. godina našao u finalu gde je poražen od znatno iskusnijeg i u ovom trenutku našeg najboljeg kataša Srbije – Uroša Subote (KK Skiper, Beograd). U prvom kolu Aleksandar je bio slobodan, dok je u drugom kolu radio protiv Damjana Milisavljevića iz KK Dragačevo, Guča i vrlo sigurnim nastupom izborio plasman u četvrtfinale. Tamo ga je čekao Uroš Milašinović iz KK Kinder, Beograd. Bio je to okršaj dva odlična mlada kataša kojima se predviđa sjajna karijera. I pored toga što je Uroš imao odličan nastup, Aleksandar je pokazao zašto je trenutno najbolji mlađi senior Srbije. Imao je sjajan i ubedljiv nastup i ostvario je siguran plasman u polufinale. Već ulazak u polufinale za njega je bio veliki uspeh. Ali njegovi nastupi su govorili da može da napravi korak dalje. U polufinalu ga je čekao Savo Skitnja iz KK Borac, Čačak, najiskusniji takmičar na današnjem prvenstvu, takmičar koji je ima sjajnu karijeru i koji je osvojio pregršt medalja na prvenstvu Srbije. Međutim, Aleksandar je u ovom meču pokazao sav svoj talenat i fantastičnim nastupom izborio finale. U finalu ga je sačekao naš najbolji kataš Uroš Subota koji nije dozvolio iznenađenje. Bez obzira na poraz, Aleksandar je u finalu imao sjajan nastup, možda i najbolji na današnjem takmičenju, i pokazao je da njegovo vreme tek dolazi. Naporni treninzi, izuzetna posećenost, velika odricanja i konstatno pomeranje granica konačno su se isplatili. Nadamo se da se Aleksandar neće tu zaustaviti i da od njega tek možemo očekivati velike rezultate. Za sada ćemo zabeležiti da je ovo njegov najveći uspeh.

Na ovom seniorskom prvenstvu Srbije nastupila je i Dunja Stupar. Zaustavljena je u četvrtfinalu. S obzirom da je Dunja duže bila povređena i da je tek ove nedelje počela sa intenzivnim treninzima ovo je za nju bio dobar plasman.

Leave a comment