Danas je u Mladenovcu održano Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade u katama na kojem smo mogli da vidimo budućnost srpskog karatea. Od ukupno osam takmičara naše Akademije njih pet se okitilo medaljama. 
Najuspešnija je bila Irena Grujanić koja je osvojila zlato u apsolutnoj kategoriji nade 2011. godište. Na ovom prvenstvu potvrdila je da je u izvanrednoj formi i da joj trenutnu nema premca u Srbiji. Od kako je došla u našu Akademiju pre osam meseci iz takmičenja u takmičenje pokazuje svoj raskošni talenat. U tom periodu osvojila je impresivnih osam zlatnih medalja sa svih najvećih takmičenja u Srbiji u svom godištu. Bravo Irena.
Mirjana Urošević osvojila je bronzanu medalju u apsolutnoj kategoriji pionirki 2013 godište. Odličan rezultat. Osvojila je srebro na Prvenstvu Vojvodine i sada joj je za dlaku izmaklo finale i borba za najviši plasman. Mirjana je već dugi niz godina odličan takmičar i njen talenat tek treba da dođe do izražaja. Važno je da je nijanse dele od najvišeg plasmana. S obzirom da je sjajan radnik ne sumnjamo da će i taj najviši plasman biti dostižan. Bravo Mirjana. 
Svojim sjajnim rezultatima Irena i Mirjana su potencijalni kandidati da budu članovi reprezentacije Srbije na predstojećem Prvenstvu Balkana za decu koje će se održati u Istanbulu od 31. maja do 6. juna. Verujemo da će obe naše takmičarke učestvovati na ovom prvenstvu, a mi im želimo da ostvare što bolji plasman. 
Jovana Tomanović je nastupila u apsolutnoj kategoriji nade 2011. godište i ostvarila je plasman na sedmo mesto. Bravo Jovana. 
Vredan rezultat ostvarila je i Mia Mirković. Devojčica iz Tovariševa danas je uspela da osvoji zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u konkurenciji pionirki 2014. godište (E klasa). Za neke je to danas bilo iznenađenje, ali za nas nije. Svi dobro znamo koliko Mia vredno radi, a danas je samo pokazala da se rad uvek isplati. Bravo Mia i samo napred. Važna takmičenja tek predstoje. 
Naši najmlađi takmičari Ivona Bašić (2015), Lara Haška (2016), Aleksa Stefanović (2017) i Stefan Balango (2017) priredili su nam zaista lepo iznenađenje. Iako se Lara i Ivona nisu okitile medaljama ostavile su sjajan utisak. Videli smo da će vrlo brzo biti konkurentne na nivou Srbije. Vreme radi za njih. 
Stefan i Aleksa su posebna priča. Iako su obojica 2017. godište danas su se takmičili u kategoriji poletaraca 2016. godište i mlađi (E klasa) i obojica su uspeli da osvoje medalje – Stefan srebro, a Aleksa bronzu. Godinu dana u ovom uzrastu je ogromna razlika. Pitamo se kakva će biti raspodela medalja iduće godine na Prvenstvu Srbije kada se budu takmičili u svojoj kategoriji, a ne sa starijom decom? Bravo Ivona. Bravo Lara. Bravo Aleksa. Bravo Stefane. 
Iako medalje sa takmičenja za naše polaznike predstavljaju adekvatne nagrade i priznanje za uloženi trud i rad na treninzima, za nas koji vodimo Akademiju, one nisu bile primarni cilj. Za nas je bilo mnogo važnije da vidimo u kom pravcu ide naša Akademija i da li je metodologija rada u njoj dovoljno dobra, toliko da naši takmičari dostignu vrhunski nivo izvođenja. Pokazalo se da smo na dobrom putu, jer su upravo naši najmlađi polaznici pokazali da i na najvišem rangu takmičenja u našoj državi u ogromnoj konkurenciji mogu da naprave vrhunski rezultat. Verujemo da će se o njihovim uspesima još mnogo pričati. Bravo deco i samo napred. 
Naši takmičari nastupili su u pratnji trenera Ivana Kunevskog i Bojane Mladežić.

Leave a comment