U organizaciji Karate Saveza Vojvodine i Saveza za školski sport Vojvodine danas je u Inđiji održano Školsko prvenstvo Vojvodine za osnovne i srednje škole. Na ovom takmičenju učestvovali su i takmičari Karate Akademije Bušido. Ostvarili su zaista sjajne rezultate predstavljajući svoje škole.

Najstariji takmičari Aleksandar BOŠKOV i Dunja STUPAR takmičili su se u kategoriji KATE u konkurenciji III i IV razreda srednjih škola u muškoj i ženskoj konkurenciji i oboje su osvojili prvo mesto. Interesantno je da Aleksandar i Dunja idu u isti razred Gimnazije “20. oktobar” iz Bačke Palanke. Prvo mesto na ovom školskom takmičenju osvojili su i Jovan UROŠEVIĆ učenik VIII razreda OŠ “Vuk Karadžić” i Irena GRUJANIĆ učenica VI razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice. Bronzane medalje osvojili su Nađa VALAŠEK učenica VII razreda OŠ “Zdravko Čelar” iz Čelareva i Mirjana UROŠEVIĆ učenica IV razreda OŠ “Vuk Karadžić” iz Bačke Palanke. 

Odličan nastup imala je i Una BLAGOJEVIĆ učenica VIII razreda OŠ “Desanka Maksimović” iz Bačke Palanke koja je osvojila peto mesto. I ostali naši takmičari imali su dobre nastupe. Sofija Rađenović, Mia Mirković, Stanislava Topalov i Anđela Vujanić ostvarili su po dve pobede. Ivona Bašić ostvarila je jednu pobedu, dok su Lara Haška, Nikolija Knežević, Jovana Tomanović, Jaroslav Pap i Jovan Panić poraženi u prvom kolu. S obzirom da je ovo bilo takmičenje samo u apsolutnoj kategoriji možemo biti zadovoljni nastupom svih naših takmičara, jer su mnogi od njih nosioci žutog pojasa i ovo je za njih bio veliki izazov. Što se nas tiče svi su dobili petice za pokazani trud, maksimalno zalaganje shodno svojim mogućnostima i želju tokom svog nastupa.

Aleksandar Boškov, Dunja Stupar, Jovan Urošević, Irena Grujanić, Nađa Valašek i Mirjana Urošević ostvarili su plasman na Školsko prvenstvo Srbije koje će se održati u Novom Sadu 28. maja 2024. godine.

Leave a comment