ALEKSANDAR BOŠKOV PRVAK SRBIJE,
DUNJA STUPAR VICEŠAMPION,
JOVAN UROŠEVIĆ TREĆI

Članovi naše Akademije učestvovali su na Školskom prvenstvu Srbije koje je održano u Vrnjačkoj Banji u nedelju 12. marta 2023. godine na kojem su predstavljali svoje škole sa teritorije Opštine Bačka Palanka. Koliko je ovo bilo značajno takmičenje govori i podatak da ga je otvorio Predsednik Saveza za školski sport Srbije gospodin Željko Tanasković naš proslavljeni odbojkaš, član zlatne generacije, zajedno sa predsednikom Karate Federacije Srbije gospodinom Slavoljubom Piperom. Na ovom prvenstvu učestvovalo je šest članova naše Akademije.

Aleksandar Boškov, Gimanzija “20. Oktobar” Bačka Palanka, je učestvovao u takmičenju učenika I i II razreda srednje škole. Plasman na Školsko prvenstvo Srbije obezbedio je pobedom na pokrajinskom školskom takmičenju koje je održano u Inđiji 25. februara. Na Školskom prvenstvu Srbije Aleksandar Boškov je pobedio sve svoje protivnike i time je postao Školski prvak Srbije za 2023. godine. Napominjemo da je time ponovio uspeh od prošle godine kada je u istoj konkurenciji, ali tada kao đak prvog razreda, osvojio titulu najboljeg u Srbiji. Aleksandar je i juniorski reprezentativac naše zemlje.  

Dunja Stupar, Gimnazija “20. Oktobar” Bačka Palanka, je učestvovala u takmičenju učenica Ii II razreda srednje škole. Plasman na Školsko prvenstvo Srbije obezbedila je osvojivši drugo mesto na pokrajinskom školskom takmičenju. Dunja Stupar je imala odličan nastup, ali je u finalu poražena i zauzela je drugo mesto na ovom takmičenju.  Dunja je juniorski reprezentativac naše zemlje. 

Jovan Urošević, OŠ “Vuk Karadžić” Bačka Palanka, je učestvovao u takmičenju VII i VIII razreda osnovne škole. Plasman na Školsko prvenstvo Srbije obezbedio je osvajanjem prvog mesta na Školskom prvenstvu Vojvodine. I on je imao odličan nastup, ali je u polufinalu poražen i na kraju je osvojio treće mesto na ovom takmičenju. Jovan je takođe reprezentativac Srbije. 

Nađa Valašek, OŠ “Zdravko Čelar” Čelarevo, je učestvovala u takmičenju učenica Vi VI razreda osnovne škole. Plasman na Školsko prvenstvo Srbije obezbedila je osvajanjem trećeg mesta na Školskom prvenstvu Vojvodine. Imala je dobar nastup, ali nije uspela da se domogne medalje i zauzela je peto mesto na ovom takmičenju. Nađa je tako đe reprezentativac Srbije.

Bojana Antić, Gimanzija “20. Oktobar” Bačka Palanka, je učestvovala u takmičenju učenica III i IV razreda srednje škole. Plasman na Školsko prvenstvo Srbije obezbedila je osvajanjem trećeg mesta na Školskom prvenstvu Vojvodine. I ona je imala dobar nastup, ali nije uspela da se domogne medalje i n akraju je zauzela peto mesto na ovom takmičenju.

Una Blagojević, OŠ ” Desanka Maksimović” Bačka Palanka, je učestvovala u takmičenju učenica VII i VIII razreda osnovne škole. Plasman na Školsko prvenstvo Srbije obezbedila je pobedom na Školskom prvenstvu Vojvodine. Una nije uspela da se domogne završnice takmičenja i na kraju je zauzela sedmo mesto na ovom takmičenju.

Napominjemo da je i Mirjana Urošević, učenica OŠ “Vuk Karadžić” Bačka Palanka, takođe obezbedila učešće na Školskom prvenstvu Srbije u kategoriji III i IV razreda, ali je zbog bolesti morala da odustane od takmičenja. 

Leave a comment