Bojani zlato, Aleksandru bronza
na Seniorskom prvenstvu Srbije

Na Seniorskom prvenstvu Srbije koje je održano u Vrnjačkoj Banji u subotu 11. marta 2023. godine Bojana Mladežić je postala nova/stara šampionka. Ovo je sedmi put da je Bojana uzela titulu najbolje karatistkinje Srbije. Na istom takmičenju Karate Akademija Bushido osvojila je još jednu medalju. Za nju se pobrinuo junior Aleksandar Boškov koji je sve iznenadio i uspeo da osvoji bronzanu medalju sa nepunih 17 godina. To je njegov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Malo je nedostajalo da i Dunja Stupar bude na pobedničkom postolju, ali je u meču za bronzanu medalju poražena i na kraju je zauzela peto mesto. Da odlični rezultati Karate Akademije Bushido na ovom seniorskom takmičenje nisu slučajnost pobrinuo se i Srđan Drljača koji se domogao sedmog mesta u muškoj konkurenciji.  

U konkurenciji žena Karate Akademija Bushido je imala dve predstavnice – Bojanu Mladežić i Dunju Stupar.

Bojana Mladežić je u prvom kolu bila slobodna i automatski je ostvarila plasman u četvrtfinale. U četvrtfinalu se sastala sa Tamarom Dimitrijević iz KK “Čukarički Roda”, Beograd i zabeležila sigurnu pobedu. U polufinalu njena protivnica je bila Aleksandra Radovanović iz KK “Napredak”, Kruševac. Bojana je iz tog meča izašla kao pobednica i sa pobedom od 3:0 je ušla u finale. U finalu se sastala sa Minom Mešić iz KK “Čukarica Roda”, Beograd i zabeležila pobedu.

Dunja Stupar je u prvom kolu zabeležila sigurnu pobedu protiv takmičarke KK “Bor”, Bor Dunje Lepić i plasirala se u četvrtfinale. Tamo se sastala sa Minom Mešić iz KK “Čukarica Roda”, Beograd i izgubila je taj meč. S obzirom da se Mina Mešić plasirala u finale Dunja Stupar je dobila šansu da se preko repasaža domogne meča za bronzanu medalju. U prvom meču repasaža Dunja je zabeležila pobedu protiv Selene Đorđević iz KK “Radnički”, Kovin. U meču za bronzanu medalju sastala se sa Minom Nikolić iz KK “Skiper”, Beograd. U tom meču Dunja je poražena i na kraju zauzima peto mesto što je za našu juniorku koja još nema 17 godina veliki uspeh.

U konkurenciji muškaraca Karate Akademija Bushido je imala dva predstavnika – Aleksandra Boškova i Srđana Drljaču.

Aleksandar Boškov je svoj nastup na Seniorskom prvenstvu Srbije počeo mečom protiv Uroša Milašinovića iz KK “Kinder”, Beograd i zabeležio je pobedu i ostvario plasman u četvrtfinale. Protivnik u četvrtfinalu mu je bio dugogodišnji iskusni takmičar Savo Skitnja iz KK “Borac”, Čačak. Junior Aleksandar Boškov je odlično uradio katu i napravio veliko iznenađenje plasiravši se u polufinale. U polufinalu Aleksandar je izgubio meč od našeg trenutno najboljeg takmičara Uroša Subote iz KK “Skiper”, Beograd koji je kasnije i postao prvak države. U meču za bronzanu medalju Aleksandar Boškov je zabeležio sigurnu pobedu protiv Miloša Purića iz KK “Borac”, Čačak i na taj način zabeležio najveći uspeh u svojoj karijeri osvojivši prvu medalju na Seniorskom prvenstvu Srbije.

Srđan Drljača je izgubio meč prvog kola protiv Andrije Stankovića iz KK “Elid”, Niš. S obzirom da je Stanković kasnije ušao u finale Srđan je dobio šansu da se u repasažu bori za medalju, ali je u tom meču izgubio od Strahinje Đorđevića iz KK “Radnički”, Kovin i na kraju osvojio sedmo mesto.

Svim našim takmičarima čestitamo na ostvarenim rezultatima.

 

Leave a comment