Prethodnog vikenda na Svetskoj ligi za mlade održanoj u Veneciji učestvovalo je blizu 4.000 takmičara iz 79 zemalja sveta. Našu Akademiju predstavljali su Nađa Valašek (U14), Jovan Urošević(U14) i Aleksandar Boškov (juniori).

Nađa i Jovan bili su debitanti na ovom prestižnom svetskom takmičenju. U njihovim kategorijama učestvovalo je preko 90 takmičara, i za njih je ovo bilo sticanje novog iskustva pre ulaska u kategoriju kadeta gde se očekuje njihov najveći napredak. Aleksandar Boškov nastupao je u konkurenciji juniora i ovo je za njega bila kontrolna tačka pred prvenstvo Evrope koje će se održati u Gruziji. U prvom krugu zauzeo je prvo mesto u grupi, dok je u drugom krugu završio kao drugoplasirani iza takmičara iz Kanade. Treći krug je nešto lošije ocenjen i završio je na sedmom mestu u grupi što je bilo dovoljno za 25. mesto u generalnom plasmanu među 128 takmičara. U juniorskoj konkurenciji bilo je puno iznenađenja i neki od osvajača evropskih medalja ostali su u plasmanu iza Boškova.

Možemo da budemo zadovoljni nastupima naših takmičara, a posebno nam je drago da smo ovu polusezonu završili na jednom od najjačih planetarnih takmičenja za takmičare mlađe od 21. godine.

Naše reprezentativce sada očekuje nacionalni kamp na Tari, a zatim i regionalni kamp u Apatinu što će biti uvod u sledeću polusezonu.

U januaru mesecu učestvovaćemo u seniorskoj konkurenciji na turniru Serie A svetske lige u Atini, nakon čega nam sledi Evropsko prvenstvo za juniore i kadete u Gruziji.

 

Leave a comment