Una Blagojević junakinja dana

Karatisti “Karate Akademije Bušido” bili su dominantni na Školskom prvenstvu Vojvodine koje je održano u Inđiji 25. februara 2023. godine. Čak sedam karatista uspelo je da osvoji medalju i da se plasiraju na Državno školsko prvenstvo koje će se održati u Vrnjačkoj Banji za dve nedelje.

U konkurenciji srednjih škola takmičari “Karate Akademije Bušido” osvojili su tri medalje. Aleksandar Boškov je u konkurenciji 1. i 2. razreda potvrdio dominaciju odličnim nastupima i u sve tri borbe pokazao da mu trenutno nema premca u Vojvodini u njegovom godištu. Dunja Stupar je u konkurenciji 1. i 2. razreda imala sjajne nastupe, ali nije uspela da osvoji zlatnu medalju. U uzbudljivom finalu je poražena, ali je ostavila sjajan utisak. Bronzanu medalju u konkurenciji 3. i 4. razreda  osvojila je Bojana Antić. Malo je nedostajalo da i ona bude u finalu. U repesažu nije dozvolila iznenađenje i sigurnim nastupom osvojila treće mesto. Sva tri takmičara su učenici gimanzije “20. Oktobar”

U konkurenciji osnovnih škola takmičari “Karate Akademije Bušido” osvojili su četiri medalje. Una Blagojević (OŠ “Desanka Maksimović) je junakinja dana. U konkurenciji 7. i 8. razreda ona je u vrlo neizvesnoj konkurenciji uspela da porazi sve svoje protivnice i da osvoji prvo mesto. Zaista sjajan rezultat. Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u konkurenciji 7. i 8. razreda kod dečaka. Jovan Urošević (OŠ “Vuk Karadžić”) je radio pod velikim pritiskom odličnih protivnika, ali je smirenim i sigurnim nastupima zabeležio sve pobede i osvojio zlatnu medalju. U konkurenciji 5. i 6. razreda Nađa Valašek (OŠ “Zdravko Čelar”) je uspela da se domogne bronzane medalje. Malo je nedostajalo da se i ona plasira u finale,  Na kraju, i naš najmlađi takmičar, Mirjana Urošević, (OŠ “Vuk Karadžič”) uspela je da se domogne bronzane medalje u konkurenciji 3. i 4. razreda. I njen uspeh je vredan pažnje zbog činjenice da je u njenoj kategoriji bilo najviše takmičara.

Na kraju želimo da pohvalimo i ostale naše takmičare, Emili Milić, Jovanu Knežević, Kalinu Valašek i Sofiju Rađenović koji ovaj put nisu uspeli da osvoje medalju, ali nisu razočarale. Naprotiv, sve su ušle u četvrtfinale i bile nadomak osvajanja medalje i plasmana na državno školsko prvenstvo. 

 

Leave a comment