U subotu 05.08. naša Karate akademija Bušido u užem krugu svojih trenera i takmičara i u radnoj atmosferi proslavila je godinu dana postojanja. Za godinu dana postojanja nemamo razloga da budemo skromni već imamo mnogo toga čime možemo da se pohvalimo.
U prvoj godini rada uspeli smo da okupimo i usmerimo ka bavljenju sportom preko 30 dece naše opštine tako da sada, posle godinu dana postojanja, već brojimo blizu 50 članova (vežbača) uzrasta od 5 godina i starije. Naša 32 početnika krajem juna 2023. položila su za svoje prvo učeničko zvanje u karateu (žuti pojas) i sada već postaju potencijal za nove takmičare u sezoni 2023/2024. Zahvaljujemo se roditeljima naših mališana na ukazanom poverenju i sigurni smo da smo za ovih godinu dana opravdali njihovo poverenje da učestvujemo u vaspitanju njihove dece. 
Naša takmičarska grupa, naš prvi tim, ostvario je fenomenalne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.
Učestvovali smo na svim nivoima takmičenja, počev od regionalnih i nacionalni kupova i prvenstava, preko prestižnih međunarodnih turnira pa sve do najjačih planetarnih takmičenja u karateu. Kao najveći uspeh istakao bih to da se medalje osvajaju u svim uzrasnim kategorijama od pionira do seniora.

Neka od najznačajnijih takmičenja na kojima su učestvovali članovi naše Akademije su:

  1. Svetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Konji – Turska
  2. Svetskom kupu Serije A u Atini – Grčka
  3. Svetskom kupu za mlade u Veneciji – Italija
  4. Svetskom kupu za mlade u Poreču – Hrvatska
  5. Mediteranskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore u Tunisu – Tunis
  6. Evropskom prvenstvu za seniore u Gvadalahari – Španija
  7. Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaki – Kipar
  8. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Baru – Crna Gora
  9. Balkanskom prvenstvu za decu u Baru – Crna Gora

Ukupno, naša Akademija je za godinu dana osvojila 83 medalje (32 zlatne, 24 srebrne i 27 bronzanih), a od toga čak 19 seniorskih medalja (9 zlatnih, 5 srebrnih i 5 bronzanih).

Leave a comment