Odličan nastup mlađih takmičara
Karate Akademije Bushido
na Zlatnom pojasu Čačka

Drugog dana tradicionanog 52. internacionalnog karate turnira “Zlatni Pojas Čačka” nastupili su poletarci, nade i kadeti. Među učesnicima je bilo i šest predstavnika Karate Akademije Bushido – Mirjana Urošević, Nađa Valašek, Jovan Urošević, Kalina Valašek, Una Blagojević i Sofija Rađenović. U veoma jakoj konkurenciji Jovan Urošević i Nađa Valašek su uspeli da osvoje bronzane medalje u kategoriji nada. 

Jovan Urošević je do bronzane medalje zabeležio tri pobede. U prvom kolu savladao je Dušana Radivojevića (KK Mawashi, Novi Sad) sa sigurnih 3:0, dok je u drugom kolu u veoma teškom meču savladao Sergeja Kurčubića (KK Užice) inače aktuelnog prvaka države i Balkana. Iako je bio odličan na ovom turniru u polufinalnom meču je poražen od Filipa Novaka (KK Ipon, Beograd). Mali nedostatak koncentracije ga je koštao ulaska u finale. Na kraju, zauzeo je treće mesto.  

Nađa Valašek je takođe imala dobre nastupe na ovom turniru. U prvom kolu je pobedila Sašku Popović (KK Knjaz, Aranđelovac) sa 3:0, ali je u polufinalu zaustavljena od predstavnice Crne Gore Nede Beljkaš. Ulazak u polufinale je bio dovoljan za bronzanu medalju. 

Ostali naši takmičari bili su nadomak medalja, ali ovaj put nisu uspeli da se domognu medalja. Najbliža medalji je bila Una Blagojević. Ona je zabeležila dve maksimalne pobede, prvu protiv Nikoline Maksimović (KK Gučevo, Banja Koviljača) i drugu protiv Ane Živanović (KK 014, Valjevo), ali je zaustavljena u četvrtfinalu od Helene Malbašić (KK Srem, Sremska Mitrovica) i na kraju je zauzela plasman od 5-8 mesta. Sofija Rađenović je zabeležila jednu pobedu protiv Lane Čormaković iz Crne Gore, ali je u četvrtfinalu izgubila od Nede Beljkaš takođe predstavnice iz Crne Gore. To je bilo dovoljno za plasman od 5-8 mesta. Kalina Valašek je poražena u prvom kolu od Mie Ramović iz Crne Gore. Na kraju, naša najmlađa takmičarka, Mirjana Urošević, nije imala sreće u žrebu i na startu turnira se sastala sa prvakinjom Balkana i naše države Anđelijom Novković (KK Spartanci 026, Smederevo). I pored toga imala je odličan nastup, ali je poražena sa tesnih 2:1.

Na kraju želimo da pohvalimo sve naše takmičare za odlične nastupe na 52. Internacionalnom karate turniru “Zlatni pojas Čačka”.

Leave a comment