Bojana Mladežić seniorski šampion Vojvodine, a juniori Aleksandar Boškov i Dunja Stupar seniorski vicešampioni Vojvodine

Bojana Mladežić je sedmi put postala seniorski prvak Vojvodine. Njenim stopama kreću i njeni učenici – Aleksandar Boškov i Dunja Stupar sa 16 godina postali seniorski vicešampioni Vojvodine. Karate Akademija Bušido pod budnim okom trenera Ivana Kunevskog osvojila pet medalja na Seniorskom prvenstvu Vojvodine. Kvalitetan rad, naporni treninzi i višestruko odricanje danas su dobili svoju potvrdu u Novom Bečeju, gde su takmičari Karate Akademije Bušido dominirali u katama na Seniorskom prvenstvu Vojvodine. Da uspeh bude kompletan pobrinuo se i Srđan Drljača koji je osvojio bronzanu medalju u muškoj konkurenciji i ženski kata tim u sastavu Bojana Mladežić, Jovana Knežević i Dunja Stupar, koji je takođe uzeo bronzu.

Kod seniora za Karate Akademiju su nastupila dva takmičara – Aleksandar Boškov i Srđan Drljača. Srđan Drljača je u prvom kolu radio sa Markom Borockim takmičarem KK “Tikvara” i bez većih problema zabeležio pobedu. Zatim je na red došao polufinalni meč u kom je poražen od Aleksandra Zdešića iz KK “Dinamo” Pančevo i time je osvojio bronzanu medalju. Aleksandar Boškov je u prvom krugu bio slobodan dok je u polufinalu radio protiv Strahinje Đorđevića iz KK “Radnički” Kovin. Đorđević je odlično radio katu, vrlo ubedljivo i snažno, ali je potom Boškov pokazao zašto je jedan od najtalentovanijh juniora Srbije. Sjajna tehnika i ritam izvođenja, brzina i preciznost bili su dovoljni za plasman u finale. U finalu smo gledali zaista dva sjajna takmičara. I Zdešić i Boškov su vrhunski izveli svoje kate, ali je ovaj put za nijansu bio bolji stariji i iskusniji takmičar. Bravo za obojicu.

Kod seniorki Dunja Stupar je bila slobodna u prvom kolu. U drugom kolu je pobedila Saru Bačević iz KK “Mavaši” Novi Sad, dok je u polufinalu imala veoma zanimljiv meč sa Milicom Nikolić iz KK “Student” Novi Sad. Dunja je za nijansu bila bolja i pokazala da i od nje u budućnosti možemo da očekujemo odlične rezultate. Naša višestruka šampionka Vojvodine Bojana Mladežić je u prvom kolu takođe bila slobodna dok je u drugom kolu i polufinalu zabeležila sigurne pobede. Prvo protiv Anete Marki iz KK “Panteri” Budisava, a zatim i protiv Jelene Pavić iz KK “Mavaši”, Novi Sad. U finalu veoma zanimljiva situacija. S jedne strane naša najbolja seniorka Bojana Mladežić, a sa druge strane njena naslednica i učenica iz kluba Dunja Stupar. Očekivano Bojana Mladežić je zabeležila sigurnu pobedu.

Ženski kata tim u sastavu Bojana Mladežić, Dunja Stupar i Jovana Knežević osvojio je treće mesto.

Svi naši takmičari osvajači medalja su obezbedili učešće na Seniorskom državnom takmičenju koje će se za dve nedelje održati u Vrnjačkoj Banji. 

Leave a comment