Dobar nastup takmičara KA Bushido u Beočinu

U Beočinu je 6. maja održan Kup Srbije za kadete, juniore i seniore, dok je narednog dana, 7. maja, održan Dunav Kup za najmlađe takmičare. U oba dana takmičari Karate Akademije Bushido su bili uspešni i osvojili su ukupno pet medalja, dve zlatne, jednnu srebrnu i dve bronzane medalje. 

Zlatne medalje osvojili su Bojana Mladežić i Aleksandar Boškov. Bojana Mladežić je na Kupu Srbije potvrdila svoj primat u seniorskoj konkurenciji kod dama i ubedljivim i sigurnim nastupima došla je do prvog mesta. Aleksandar Boškov je osvajanjem zlatne medalje na Kupu Srbije definitivno potvrdio svoj kvalitet u juniorskoj kategoriji. On je bez većih problema i veoma sigurnim nastupom dobio sve svoje protivnike. Aleksandar je nastupio i u seniorskoj kategoriji, ali je tu zaustavljen u četvrtfinalu od daleko iskusnijeg takmičara Andrije Stankovića iz KK “Elid” Niš, tako da je na kraju zauzeo odlično peto mesto. U seniorskoj konkurenciji nastupio je i Srđan Drljača, ali je poražen u prvom kolu od Andreja Apostoloskog iz KK “Čukarički Roda”, Beograd.

Srebrnu medalju na Kupu Srbije osvojio je kata tim u sastavu Nađa Valašek, Kalina Valašek i Sofija Rađenović u kategoriji kadetkinja/juniorki. Raduje podatak da ovaj mladi kata tim u kontinuitetu osvaja medalje na najvišim državnim takmičenjima i da na svakom takmičenju pokazuju uspon forme i sve sigurniji i ubedljiviji nastup.

Na Kupu Srbije u kategoriji juniorki nastupila je i naša talentovana takmičarka Dunja Stupar, ali je zaustavljena u četvrtfinalu. Moramo da napomenemo da je Dunja imala pauzu usled povrede što je itekako uticalo na njen nastup. I pored povrede ona je želela da učestvuje na ovom takmičenju, a da je odsustvo usled povrede uticalo na njen nastup govori i podatak da je morala da odustane od takmičenja u seniorskoj kategoriji. Na Kupu Srbije u kategoriji kadeta nastupile su i Una Blagojević, Kalina Valašek i Sofija Rađenović. U izuzetno kvalitetnoj grupi od 21 takmičarke naše devojke nisu uspele da se domognu medalje, ali su i pored toga ostavile odličan utisak. Sve tri su stigle do četvrtfinala, ali u odlučujućim momentima nisu mogle dalje. 

Bronzane medalje u Beočinu osvojili su Nađa Valašek i Jovan Urošević u kategoriji nada na Dunav Kupu koji je održan narednog dana. Oba naša takmičara imala su odlične nastupe i zabeležili su po dve pobede, ali su zaustavljeni u polufinalu. Nedostajalo je malo sportske sreće da se popnu stepenik više. Na Dunav Kupu nastupila je i naša najmlađa takmičarka Mirjana Urošević, ali ovaj put nije uspela da se umeša u borbu za najviši plasman. 

Leave a comment