Proteklog vikenda član naš karate akademije, Aleksandar Boškov, učestvovao je u Matosinhosu (Portugal) na turniru Svetske lige za seniore Karate 1 Series A i završio je na sedmom mestu u grupi što ga je na WKF rang listi za seniore pomerilo za 23 mesta prema vrhu. Imao je odličan nastup među najboljim katašima na svetu. Takođe je u Čačku održan Kup Srbije za mlađe uzraste gde je učestvovalo šest naših takmičara koji su osvojili tri medalje. Irena Grujanić bila je prva u kategoriji nade 2011. godište, apsolutni nivo. Nađa Valašek osvojila je 2. mesto u kategoriji Nade 2010. godište, apsolutni nivo. Mia Mirković osvojila je 3. mesto u kategoriji poletarke 2014. godište, E klasa.

Irena i Nađa su već par godina standardni reprezentativci Srbije u katama do 14 godina i na ovom takmičenju su potvrdile svoj kvalitet i svoje mesto u reprezentaciji. Mia Mirković je naše veliko iznenađenje. Ona trenira karate svega godinu dana i za nju je ovo takmičenje bilo izuzetno jako, ali za nju i veliko iskustvo. Njoj je ovo bilo tek drugo takmičenje u karijeri i svojom disciplinom stala je rame uz rame sa najboljim takmičarkama u Srbiji u njenom uzrastu i nivou (pojasu). Pored njih, imali smo i učešće jednog od našin najmlađih takmičara Stefana Balanga (2017. godište) u kategoriji poletarci 2015. i mlađi. Jovan i Mirjana Urošević bili su u prvih osam, ali je nedostajalo malo sportske sreće za medalju”, izjavio je naš trener Ivan Kunevski.

Našim najmlađim takmičarima želimo srećan i uspešan početak karijere. Za njih nas idućeg vikenda očekuje turnir “B kategorije” 7. “Panter open” koji se idržava u Kaću, dok naše reprezentativce, Aleksandra Boškova, Nađu Valašek i Jovana Uroševića, očekuje Svetska liga za mlade (Karate 1 Yoth League) koja će se održati u Veneciji od 7. do 10. decembra 2023. godine.

 

Leave a comment