Od 13 do 15. januara 2023. godine u Olimpijskoj sportskoj hali Ano Liosia nadomak Atine održano je prvo ovogodišnje takmičenje Karate 1 Series A u organizaciji Svetske Karate Federacije. Na ovom svetskom kupu učestvovalo je preko 1.102 takmičara iz 74 države sveta. Među njima bila su i dva člana „Karate Akademije Bušido“ iz Bačke Palanke – Bojana Mladežić i Aleksandar Boškov.

Takmičenje u katama kod žena održano je u petak 13. janurara. U veoma jakoj konkurenciji među 128 prijavljenih takmičarki nastupila je i najbolja takmičarka „Karate Akademije Bušido“ Bojana Mladežić. U prvom krugu ona je uspela da se kvalifikuje za dalji tok takmičenja kao druga u grupi. U drugom krugu, i pored odličnog nastupa, nije uspela da se plasira u narednu rundu. Ovo takmičenje poslužilo joj je kao odlična priprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati u martu mesecu u Španiji, ali i za mnoga druga važna takmičenja koje je očekuju ove godine. 

Takmičenje u katama kod muškaraca održano je subotu 14. januara. I kod muškaraca je bilo prijavljeno 128 takmičara, a među njima je bio i junior „Karate Akademije Bušido“ Aleksandar Boškov. U svom debitantskom nastupu na Svetskom kupu u seniorskoj konkurenciji nije uspeo da prođe prvi krug, ali je ostavio odličan utisak. Za njega je ovo bilo izuzetno važno takmičenje na kojem je skupljao neophodno iskustvo na velikoj sceni. I njega ove godine očekuju brojna takmičenja, što u njegovoj kategoriji što u starijim kategorijama – U21 i seniori i verujemo da će na mnogim od tih takmičenja zabeležiti odlične rezultate. Aleksandra već početkom februara očekuje Evropsko prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje će se održati na Kipru. Naše članove na ovom takmičenju predvodio je selektor reprezentacije Srbije u katama i trener u našoj „Karate Akademiji Bušido“ Ivan Kunevski.

Leave a comment