Jovan drugi
Nađa treća
na prvenstvu Srbije
za poletarce, pionire i nade

Na Prvenstvu Srbije za poletarce, pionire i nade koje je održano u Mladenovcu 18. marta 2023. godine naši najmlađi takmičari su ostvarili zapažene rezultate. Na ovom prvenstvu našu Karate Akademiju predstavljali su Mirjana Urošević, Nađa Valašek i Jovan Urošević. Od zonskog, pa preko pokrajinskog i sada republičkog prvenstva sva tri naša takmičara su pokazala visok kvalitet sposobnosti i umeća i borili su se isključivo u apsolutnoj kategoriji.

Jovan Urošević je posle zlata na zonskom i pokrajinskom prvenstvu ovaj put morao da se zadovolji srebrnom medaljom. Na putu do finala ostvario je dve sigurne pobede, ali je u finalu zaustavljen od Sergeja Kurčubića iz KK “Užice”.

Nađa Valašek je posle zlata na zonskom i srebra na pokrajinskom prvenstvu ovaj put morala da se zadovolji bronzanom medaljom. Na početku takmičenja je imala dobre i sigurne nastupe, ali je zaustavljena u polufinalu i poražena je od Arsić Teodore iz KK “Poletarac”, Ripanj. U repasažu je zabeležila pobedu i na taj način je došla do brozanog odličja.

Mirjana Urošević je posle srebrne medalje na zonskom i bronzane medalje na pokrajinskom ovaj put ostala bez plasmana. Bez obzira na to, instruktori naše Akademije su zadovoljni njenim nastupom i sigruni smo da će u nastavku takmičarske sezone zabeležiti još dobrih rezultata. 

 

 

 

Leave a comment