Članovi naše Akademije Aleksandar Boškov i Dunja Stupar nastupili su za Srbiju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u Tbilisiju u Gruziji. Nažalost oba naša predstavnika nisu imala sreće na žrebu i završila su takmičenje već u prvom krugu. Aleksandar Boškov je za protivnika imao italijanskog predstavnika Di Rubu. Imao je odličan nastup, ali je Italijan bio za nijansu bolji i otišao je u drugi krug. Nadali smo se da Italijan, kao jedan od favorita ovog takmičenja, može do finala kako bi Aleksandra povukao u repesaž, ali u polufinalnom meču pravi grešku i gubi od Nemca Abu Wahida.

Dunja Stupar nastupila je na ovom prvenstvu Evrope kao članica ženskog kata tima. Već u prvom kolu naša reprezentacija se sastala sa Turkinjama, koje su takođe važile za jednog od favorita ovog takmičenja, i izgubila je meč. Ali ni Turkinje nisu uspele da se domognu finala jer su poražene od reprezentacije Španije tako da ni ženski kata tim nije išao u repesaž.

Bez obzira na rezultate na ovom Evropskom prvenstvu možemo da budemo zadovoljni nastupima Aleksandra i Dunje. Sezona je duga i od njih tek možemo očekivati dobre rezultate.

U nastavku sezone Aleksandar Boškov već u sredu putuje u Larnaku na seniorski Svetski kup Series A, a zatim po povratku iz Larnake kreće u Podgoricu na Balkanski šampionat za seniore. Početkom marta Aleksandar i Dunja nastupiće i na Prvenstvu Vojvodine za seniore. 

Leave a comment