Na Balkanskom prvenstvu u karateu za kadete i juniore održanom u Ljubljani od 17. do 19. novembra 2023. godine učestvovalo je preko 1100 takmičara iz 13 država. Među 148 predstavnika Srbije učestvovali su i članovi naše Karate Akademije Bušido – Dunja Stupar i Aleksandar Boškov. Dunja Stupar osvojila je zlatnu medalju u kategoriji kadetkinje/juniorke kate ekipno u nacionalnom timu sa Tamarom Majkić (KK “Agrobanat”, Plandište) i Gordanom Grbić (KK “Student”, Novi Sad).

Nakon odličnog nastupa u eliminacijama plasirale su se u finale i ubedljivo savladale kata tim Crne Gore. U pojedinačnoj konkurenciji, Dunja je završila na 7. mestu u konkurenciji u kojoj se takmičila 31 takmičarka, dok je Aleksandar Boškov u juniorima pojedinačno zauzeo 11. mesto, takođe u konkurenciji 31 takmičara. Oba takmičara su uspela da pokažu svoj maksimum na ovom takmičenju, i u konkurenciji, gde su učestvovali osvajači medalja sa evropskih i svetskih prvenstava, pokazali da su itekako konkurentni. Za dve nedelje očekuje ih svetska liga za mlade u Veneciji (WKF Youth League).

U generalnom plasmanu reprezentacija Srbije je zauzela drugo mesto, iza reprezentacije Turske koja je svetska karate sila.

 

Leave a comment