Svetsko seniorsko prvenstvo u Budimpešti (Mađarska) je najjače planetarno takmičenje u karateu. Na ovom šampionatu u organizaciji WKF-a učestvovali su takmičari iz 113 zemalja sveta, a u Bojaninoj konkureciji 62 takmičarke.
“Velika čast i zadovoljstvo mi je bila što sam predstavljala našu zemlju, jer nije mala stvar naći se na ovakvom takmičenju i biti rame uz rame sa najboljim takmičarima. Na ovo takmičenje svi dolaze spremni i u najboljoj formi i nema tu lošeg takmičara. Ima samo manje dobrog i mala je razlika između najboljih. Dala sam sve od sebe i zadovoljan sam svojim nastupom. Ima stvari koje su mogle bolje. Generalno plasmanom nisam zadovoljna, ali to već nije na nama da sudimo. Tu su sudije i njihovo subjektivno mišljenje. Reći ću vam činjenicu da za medalju nije radila čak ni vice-šampionka Evrope”.
Prvakinja sveta je bila Japanka Ono Hikaru, druga je bila Lau Mo Sheung Grace iz Hong Kong-a, a treće mesto osvojile su Garcia Lozano Paola iz Španije i D`Onofrio Terryana iz Italije. Zaista jaka konkurencija. Znam da sam bila do sada u najboljoj formi. Hvala jos jednom svima koji su me podržavali, pratili, porodici, treneru, direktoru, predsedniku KFS i mom klubu “Karate Akademiji Bušido”. 

Leave a comment