Peto mesto na Mediteranskom prvenstvu
za Bojanu i Aleksandra

Radosne vesti stižu nam iz Tunisa. Na 29-tom Mediteranskom prvenstvu Bojana MLADEŽIĆ i Aleksandar BOŠKOV osvojili su peto mesto u svojim kategorijama. Odličan rezultat za naše reprezentativce.

Bojana MLADEŽIĆ se takmičila u seniorskoj konkurenciji u katama. U polufinalnoj grupi radila je protiv Paola Lozano Garcia (Španija), Elhouda Nour Belaid (Tunis), Aya Chouria (Tunis) i Nourhan Sewidan (Egipat). U ovoj izuzetno kvalitetnoj grupi Bojana osvaja treće mesto i kvalifikuje se za meč za bronzanu medalju. Tamo ju je čekala Biserka Radulović, najbolja takmičarka Crne Gore. Takmičarka iz Crne Gore je u tom meču bila bolja i Bojana osvaja peto mesto.

Aleksandar BOŠKOV se takmičio u juniorskoj konkurenciji u katama. U polufinalnoj grupi radio je protiv Aasem Galal (Egipat), Rayen Mohamed Ghanjati (Tunis), Bilel Abdelaoui (Tunis) i Louaz Mouhamed Loucif (Alžir). Završio je kao treći u grupi i kvalifikovao se za meč za bronzanu medalju. U tom meču je radio protiv takmičara iz Alžira, Hichem Abdesselam. U izjednačenom meču sudije su malu prednost dale takmičaru iz Alžira i Sale je završio svoj nastup kao peti na Mediteranskom prvenstvu.

Ovo je bilo još jedno u nizu velikih takmičenja ove godine na kojem su naši reprezentativci Bojana Mladežić i Aleksandar Boškov ostavili sjajan utisak. Tokom godine očekuje ih još velikih takmičenja na kojima će, sigurni smo, igrati zapaženu ulogu. Aleksandra očekuje Svetska liga za mlade u Poreču početkom jula, a Bojanu u oktobru očekuje Svetsko prvenstvo u Budimpešti. 

Leave a comment