Na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i Trofeju Srbije za mlađe seniore koje je održano u Preljinama nadomak Čačka takmičari “Karate Akademije Bušido” osvojili su dve medalje. Aleksandar Boškov je novi juniorski prvak države, a Jovan Urošević kadetski vice-šampion.

Aleksandar Boškov je na ovom takmičenju potvrdio da se nalazi u vrhunskoj formi i zasluženo je osvojio prvo mesto. U veoma jakoj konkurenciji 18 najboljih takmičara Srbije Aleksandsr je radio četiri kate i sve četiri je dobio. Nastupi na tatamiju su nam doneli veoma zanimljive mečeve od koji su neki bili ujednačeni pa je na sudijama bilo da donesu konačnu odluku. U takvoj situaciji Aleksandar nije dozvolio iznenađenje i ubedljivim nastupima pokazao da je bez dileme najbolji junior Srbije. Iskustvo koje stiče ma svetskim seniorskim i juniorskim takmičenjima donelo mu je potrebnu prednost u odlučujućim mečevima. Njega do kraja godine očekuju još tri međunarodna takmičenja, Balkansko šampionat za juniore u Ljubljani, Series A Svetski kup za seniore u Matosinhosu (Portugal) i Youth League svetski kup za mlade u Veneciji.  Verujemo da će nas obradovati dobrim rezultatima.

Jovan Urošević je napravio zaista vredan rezultat. Iako je 2010 godište uspeo je u konkurenciji 2008 i 2009 godišta da se domogne postolja i srebrne medalje. On je u konkurenciji 21 najboljeg kadeta Srbije imao ukupno četiri nastupa. Samo u prvom kolu nije bio ubedljiv, ali ga je izgleda baš to podstaklo da u ostalim nastupima bude sjajan. Odličan je bio i u finalu, ali je protivnik Sergej Kurčubić iz KK “Užice” u ovom trenutku bio bolji. Za njega ovo srebro sija zlatnim sjajem. Bravo Jovane! Jovana u decembru čeka i prvi izlazak na svetsku scenu. Nastupiće na Youth League Svetskom kupu za mlade u Veneciji i iskusiti borbu sa najboljim katašima sveta U14 konkurenciji.

Na ovom prvenstvu nastup je imao i kata tim u sastavu Sofija Rađenović, Una Blagojević i Nađa Valašek. One su bile najmlađi tim na ovom prvenstvu i kao kadetkinje su radile u konkurenciji kadetkinje/juniorke. Za nastup je bila prijavljena i naša juniorka Dunja Stupar, ali zbog bolesti nije nastupila. 

Sa ekipom je bio i trener naše Akademije i selektor reprezentacije Srbije Ivan Kunevski.ma

 

Leave a comment