Sjajne vesti stižu iz Istanbula. Irena GRUJANIĆ je osvojila prvo mesto u konkurenciji kata kod devojčica od 13 godina na 28. Prvenstvu Balkana za decu koje se održava u Istanbulu od 31. maja do 2 juna 2024. godine. Do titule prvaka Balkana Irena je stigla posle šest borbi. U prvom kolu bila je bolja od Esmagul ISTEK iz Turske. Zatim je u drugom kolu pobedila Deyu IVANOVU iz Bugarske, da bi u osmini finala bila bolja i od Paule SVIGLIN iz Hrvatske. U četvrtfinalu Irena je pobedila Maju-Mari PISNIK iz Slovenije, a u polufinalu Melihu Nur BIRDAL iz Turske. U finalu se sastala sa Slovenkom Zanom Jeršić i odlukom sudija pobedila je maksimalnim rezultatom 5:0 kojim je pobeđivala i sve svoje protivnice na putu do finala. Na taj način Irena se revanširala Slovenki za poraz u prošlogodišnjem finalu.
Irena Grujanić je učenica VI razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice i u naša Akademiju je došla u septembru 2023. godine željna novih znanja. Na putu do zlata na Balkanskom šampionatu trebalo je dosta odricanja. Sama činjenica da redovno putuje iz Sremske Mitrovice do Bačke Palanke na treninge dovoljno govori na kolika je odricanja spremna, i ona i njeni roditelji. Poseduje izuzetan talenat koji bi tek u narednim godinama trebao da dođe do izražaja. Ovo zlato je samo stepenica do narednih uspeha koje svi priželjkujemo. Ovom prilikom zahvaljujemo Karate Savezu Vojvodine i Karate Federaciji Srbije koji su verovali u Irenu i podržali njen talenat.
Danas je na Balkanskom prvenstvu nastupila i naša druga predstavnica – Mirjana UROŠEVIĆ. U konkurenciji kata kod devojčica od 11 godina Mirjana je u prvom kolu pobedila predstavnicu Bosne i Hercegovine Nađu BEŠIĆ. Nažalost Mirjana je zaustavljena u drugom kolu gde ju je porazila Sara TOMANOVIĆ iz Crne Gore. I Mirjana poseduje izuzetan talenat i samo od njenog rada i posvećenosti zavisi koliko će napredovati u narednim godinama. Mirjana na ovom prvenstvu ima još jedan nastup sutra u okviru kata tima reprezentacije Srbije i postoji realna mogućnost da se i ona vrati sa medaljom sa ovog Balkanskog šampionata.

Leave a comment